Φροντιστήρια Προβολή Σέρρες

Το νέο σύστημα «4+1»

 

41
Τέσσερα θα είναι τα μαθήματα στα οποία οριστικά από το 2020 θα εξετάζονται οι απόφοιτοι Λυκείου για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τότε, για τους μαθητές της φετινής Γ΄ Γυμνασίου, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το εξεταστικό σύστημα.

Τα νέα μαθήματα

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι φετινοί μαθητές της Γ’ Γυμνασίου το 2020 θα εξεταστούν στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Ελληνική Γλώσσα
    Στο μάθημα αυτό θα εξετάζονται όλοι οι μαθητές.
  • Δύο μαθήματα τα οποία αφορούν στο επιστημονικό πεδίο σχολών
    Tα μαθήματα αυτά θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ επιλογής του μαθητή. Υπό εξέταση παραμένει εάν οι βαθμοί σε αυτά τα δύο μαθήματα θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή βαρύτητας για τις συνολικές μονάδες κάθε υποψηφίου.
  • Επιπλέον θα υπάρχει ένα ελεύθερης επιλογής
    Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να το επιλέξει ώστε να εξασφαλίσει εναλλατική πρόσβαση σε άλλο πανεπιστημιακό ή τεχνολογικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια σημειώνεται πως οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μάθημα, το 5ο στον αριθμό ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των σχολών.

Οι τελικές μονάδες όμως θα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προκύπτουν μόνο από 4 από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Περισσότερες αλλαγές

Σε ό,τι αφορά στη διδασκαλία των μαθημάτων αξίζει να σημειωθεί ότι οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν και υπολογίζεται ότι θα φθάνουν τις 6 κάθε εβδομάδα. Αλλαγές θα υπάρχουν και στο απολυτήριο με τον βαθμό να υπολογίζεται από το μέσο όρο των προφορικών βαθμών στα δύο τετράμηνα (80%) και των βαθμών στις Πανελλήνιες (20%). Μάλιστα, εξετάζεται μόνο το Απολυτήριο να δίνει πρόσβαση σε σχολές χαμηλής ζήτησης.

 

logo

 Η 1η σου επιλογή
Διαθέτοντας 27 χρόνια εμπειρίας, έχουμε δημιουργήσει ένα δυναμικό και πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης
που έχει βοηθήσει τους μαθητές να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Μέλος της ΟΕΦΕ

oefe

Επικοινωνία

info(@)provoliserres.gr
  23210-45443
  Βενιζέλου 109-Σέρρες
Και εδώ...